De allereerste Dorans bestuursblog update, het zal een grote worden. Deze update zal wat anders zijn dan alle anderen die komen. Normaal gesproken zal namelijk meer aangegeven worden waarmee we bezig zijn en aan wordt gewerkt, terwijl het grootste deel van deze post een samenvatting zal zijn van de historie van Dorans. Desalniettemin, veel leesplezier!

Dorans als idee is ontstaan in de trein tijdens een gesprek tussen Jeroen en mijzelf. We hadden het over het teamranken en hoe lastig het ook wel niet is. Dit voornamelijk omdat mensen standaard te laat kwamen of afzegden vanwege andere afspraken. Wij vonden dit bijzonder omdat dit bijvoorbeeld met voetbal ook niet gebeurd. Bovendien zagen wij e-sporten in een club best wel voor ons. We hadden al eerder meegedaan aan kleine toernooitjes en zijn daarvoor toen ook real life bij elkaar gaan zitten. Wij vonden dit de ervaring veel beter en leuker maken. Het is gewoon gezellig om bij elkaar te zitten en na die tijd nog lekker een biertje te pakken en nog even te kletsen. Zodoende was het idee ontstaan.

Toen het idee er eenmaal was is er rondgekeken hoe dat nou eigenlijk moest, een vereniging starten. Allereerst is er gekeken naar het bestuur. Na wat overleg was het oog gevallen op Jasper Hermsen en Arnoud Tijink. Dit zijn namelijk ook fanatieke LoL spelers die het wel zagen zitten om in het bestuur van Dorans terecht te komen. Vervolgens is met zijn vieren meerdere keren vergaderd wat nou eigenlijk het idee precies was en hoe we dit wouden realiseren. Hieruit is toen gebleken dat de analogie van een voetbalvereniging die LoL speelt ongeveer de doelstelling zal zijn. Bij het realiseren kwamen we als mogelijkheid de NSSR (Nijmeegse Studenten Sport Raad) tegen. De NSSR had als voordeel voor ons dat je meteen een naam hebt en niet overkomt als vier vrienden die wat mensen mee zoeken om te gamen, maar als een serieuze vereniging. Bovendien heeft de NSSR veel informatie over het opstarten van een club. Toen al onze plannen duidelijk waren er een afspraak gemaakt met de NSSR. Eenmaal aangekomen bij de NSSR legden wij onze ideeën door middel van een pitch uit. Na tijdens het verhaal een aantal keer erg vreemd aan te zijn gekeken (Iedere gamer kent de blik van verbazing/verontwaarding als je vertelt dat je gamed) begon de NSSR langzaamaan iets meer voor het idee te voelen. Er werd ons vertelt dat wij mogelijk aspirant lid konden worden en er werd een tweede afspraak gemaakt. Voor deze afspraak hebben wij een beleidsplan geschreven en alles dus duidelijk op papier gezet. De NSSR heeft ondertussen met allerlei organen overlegt of het mogelijk was. Na veel overtuigen zijn we uitgenodigd voor de ALV op 14 Januari. Hier mochten wij ons presenteren voor alle leden van de NSSR. Na afhankelijk weer een vreemd aangekeken te zijn waren mensen zeer positief en is Dorans toegelaten als aspirant vereniging van de NSSR!

Ondertussen werd er hard gewerkt aan de zaken die we nodig hadden om te starten als vereniging. Vooral de locatie was erg lastig om te vinden. Er zijn hier namelijk nogal wat eisen aan en er was geen geld beschikbaar. Na veel overleg en het proberen van verschillende universitaire faciliteiten bleek het Huygens ons uit de brand te willen helpen. Uiteindelijk is de locatie dan ook het Huygens geworden en hebben wij geweldig veel hulp van het C&CZ gehad en zijn we ook erg dankbaar dat er twee lokalen voor ons beschikbaar zijn gesteld. Terwijl dit gebeurde werd ook aan de promotie gewerkt, de poster en flyer werden gedesigned, er werd een plan opgesteld, het inschrijfformulier werd geschreven, de website en facebook werden geregeld en gemaakt en er werd gekeken welke periode goed uitkwam. Het logo designen was ook nog een moeilijke klus, vele ideeën zijn verworpen maar wij zijn erg tevreden over het eindresultaat. In de plannen werden de laatste kleine dingen aangepast en werd alles goed geformuleerd, zodat alles klaar was voor de promotie en we konden beginnen.

In februari zijn we begonnen aan de promotie, dit begon al lekker chaotisch. Er was namelijk voordat de promotie begon al een interview gehouden met de Vox. Deze bleken vervolgens ons niet alleen ons als artikel in het blad te zetten, maar plaatsten ook een artikel online. Dit artikel verspreide snel en er kwam hier zoveel reactie op dat terwijl de toetsweken nog bezig waren alles snel geregeld moet worden. Dezelfde middag nog is de Facebook online gekomen en binnen een dag waren er 90 likes binnen gehaald. Het was al duidelijk dat er erg veel enthousiaste mensen waren voor onze vereniging. Snel na de Facebook kwam de website online, met inschrijfformulier. De eerste leden stroomden binnen, een mooi moment natuurlijk. Toen de toetsweken voorbij waren begon de echte promotie. Posters werden verspreid over de campus, een chatroom werd aangemaakt en het werd zoveel mogelijk mond tot mond verspreid. Binnen de kortste keren wisten vrijwel alle League spelers van Nijmegen ervan. Dit bleek dan ook in het ledenaantal want binnen de eerste drie weken zijn er meer dan 80 leden verzameld, een hoeveelheid die wij van te voren niet hadden verwacht. Richting het einde van de promotie was er ook nog het League of Legends toernooi van Cognac. Hieraan deden 160 mensen mee en dit was dan ook een perfecte reclame plek. Wij hebben hier niet alleen posters opgehangen, maar ook nog eens het toernooi gewonnen! Dit hebben wij gedaan met de vier jongens van het bestuur en Philip Teunissen. Dit was erg mooie reclame want we zijn toen zelfs nog genoemd op de facebook van de Radboud Universiteit.

Richting het einde van de promotie heeft ook een zeer belangrijke gebeurtenis voor de vereniging plaatsgevonden, toen is namelijk Fabian van Hummel bij het bestuur gekomen. Fabian vervult de rol van commissaris sponsoring en PR (Publieke Relaties) en de meeste van jullie zullen hem dan ook kennen van de facebook posts. We zijn altijd nog erg blij met de extra man, want dankzij de grote hoeveelheden werd het toch wel veel werk.

Na de promotie zijn de trainingen gestart in maart. Hier aan voorafgaand was de eerste coachtraining. Na een mooie opkomst hebben wij hier flink wat van onze coaches opgeleid, en konden we beginnen. Eerst waren een paar problemen, maar al snel verliep alles soepel. Erg leuk is ook dat de meeste mensen na de training lekker nog even na borrelen in het sportcafé. Ondertussen zijn we al bijna twee maanden aan het trainen en is het altijd erg gezellig.

En dan zijn we aangekomen in het heden. Op het moment trainen we lekker door en zijn we nog altijd bezig met een zaken die bij het opzetten van een vereniging komen kijken. De eerste commissies zijn net opgestart, namelijk de toernooi commissie, activiteiten commissie en de montage commissie. Hiermee zijn er wat taken verschoven van het bestuur naar de commissie en hebben leden meer de mogelijkheid betrokken te raken bij de vereniging. Hiernaast is het elo systeem ondertussen af en is de strijd tussen de teams begonnen.. Bovendien wordt er ondertussen hard gewerkt aan de statuten en zijn we op zoek naar sponsoren. Als je na het lezen van dit bestuursblog nog suggesties hebt, mail die dan vooral. Vanaf nu zullen er dus vaker kortere updates geplaatst worden zodat iedereen mee kan krijgen wat er nu gebeurt in de vereniging en wat de toekomstplannen zijn.