Verandering in beleid

Terugkijkend op het opzetten van Counterstrike: Global Offensive blijkt het erg lasting te zijn om een professionele opzet (denk aan teams met coach die tegen elkaar kunnen oefenen) te maken voor e-sports waarvoor niet evenveel animo is als er voor League of Legends was. Om toch de E-sport in Nijmegen te kunnen bevorderen zonder dat deze E-sport een buitensporig grote fanbase moet hebben, heeft Dorans besloten een kleine wijziging in beleid door te voeren. Vanaf heden is het mogelijk om je op te geven als nieuw lid voor een E-sport die Dorans niet zelf op heeft gezet. Dat houdt dan in dat Dorans locatie en voorzieningen regelt waar gebruik van kan worden gemaakt door aanhangers van alle E-sports. Als er dan naar verloop van tijd genoeg leden van een E-sport blijken te zijn dan zal Dorans er voor zorgen dat er een opzet komt met coaching omdat dat nog steeds het doel is van onze vereniging; echter om de E-sport in Nijmegen verder te helpen hebben we besloten dat dit een stap in de goede richting is.

Niet iedereen kan zomaar bij ons komen gamen, dat haalt een beetje het gevoel van een studentensportvereniging weg. Wij staan voor een groep gamers die veel plezier willen beleven maar bovenal beter willen worden in hun spel. Daarom hebben we 3 eisen gesteld aan een nieuw lid dat een alternatieve E-sport bij ons wilt komen spelen:

– Je moet je met een groep van minstens 3 man opgeven
– Jullie komen wekelijks trainen bij ons (dus niet op losse basis; we willen benadrukken dat wij geen gamehuis zijn maar een E-sportvereniging)
– Jullie moeten een E-sport beoefenen. Voorbeeld: Hearthstone wordt beschouwd als E-sport; online pokeren vinden wij geen E-sport.

 

Wij hopen jullie hierbij genoeg geinformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn, schiet even iemand van het bestuur aan of stuur een mailtje.

Groetjes,
Het bestuur

Dorans